ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ, 09/01/2015

Το πελατειακό κράτος δηλητηριάζει την επιχειρηματικότητα σε κάθε της έκφανση Στην εκπομπή «Ο δρόμος προς τις κάλπες» της ΝΕΡΙΤ μίλησε το πρωί της Παρασκευής 9 Ιανουαρίου ο Παύλος Ελευθεριάδης. Για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Ελευθεριάδης τόνισε πως «Η μεγαλύτερη εγγύηση παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη είναι η βούληση του ελληνικού λαού». «Το 80% του εκλογικού σώματος επιθυμούν να παραμείνουμε», κατέληξε. «Βέβαια», όπως επεσήμανε, «το ζήτημα δεν είναι τόσο η παραμονή αλλά με ποιες συνθήκες. Δεν θέλουμε να είμαστε οι ουραγοί της Ευρώπης».

 Ο κ. Ελευθεριάδης αναφέρθηκε στην ανάγκη για ανάπτυξη στην Ελλάδα καθώς «Όλοι οι μετρήσιμοι δείκτες δείχνουν την Ελλάδα συστηματικά στο τέλος. Στην ανταγωνιστικότητα, στον δείκτη κοινωνικής δικαιοσύνης και σε πολλούς άλλους τομείς».

Όπως σημείωσε «Υπάρχει ελλιπής ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Το μοντέλο σε συνθήκες ενιαίας αγοράς είναι ότι όσο χάνουμε εμείς κερδίζουν οι άλλοι». Τέλος, ο κ. Ελευθεριάδης σχολίασε πως «Το Ποτάμι υπόσχεται μια θεμελιακή αλλαγή γιατί αποτελεί μια οργανωμένη, συστηματική προσπάθεια αλλαγής με συγκεκριμένες προτεραιότητες» ενώ αναφέρθηκε στο πελατειακό κράτος και την ανάγκη για ανεξάρτητη και αξιοκρατική δημόσια διοίκηση.

 

Δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξη  εδώ

 

Ο Παύλος Ελευθεριάδης είναι υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής.

9 Ιανουαρίου 2015, ΝΕΡΙΤ