ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ALPHA 13/01/2015

Ο Παύλος Ελευθεριάδης, υποψήφιος βουλευτής της Α΄ Αθηνών με το Ποτάμι, σχολίασε στο Δελτίο Ειδήσεων του ALPHA το θέμα των διαπραγματεύσεων για το χρέος.

«Η μείωση του χρέους δεν είναι θέμα ελληνικής απόφασης, είναι απόφαση των εκλεγμένων κυβερνήσεων της Ευρωζώνης», δήλωσε χαρακτηριστικά, θέτοντας τις βάσεις για μια ρεαλιστική προσέγγιση του ζητήματος.

 

Υποστήριξε επίσης ότι η Γερμανία θα μπορούσε, αν το ήθελε, να έχει επεκτατική πολιτική ακόμα και στο εσωτερικό της και ο τρόπος που λειτουργεί είναι εντελώς λανθασμένος.

Σε σχέση με τον ρόλο της Ελλάδας στα πολιτικά πράγματα, τόνισε πως «η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ανταγωνιστική οικονομία και να μην είναι ουραγός κανενός, να αποτελέσει έναν ισότιμο παίκτη στην Ευρωζώνη».

 Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «όσο έχουμε πελατειακό κράτος, διαφθορά, ανισότητα και δεν παίρνουμε ριζοσπαστικές αποφάσεις, οι ξένοι δεν θα μας παίρνουν στα σοβαρά».

Τέλος, αναφέρθηκε στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και είπε χαρακτηριστικά πως «Δεν πρόκειται να βγούμε από το ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κολοτούμπα». «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκβιάσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές, προκειμένου να κερδίσει αυτοδυναμία» δήλωσε καταλήγοντας.