ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Παύλος Ελευθεριάδης, Blog, 26 Ιανουαρίου 2015

 

Μια μέρα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ήλθε η ώρα ενός πρώτου απολογισμού.

Λυπάμαι που ο ελληνικός λαός επιβράβευσε τον αντιευρωπαικό λαικισμό του Σύριζα. Λυπάμαι ιδιαίτερα που το ακροδεξιό κόμμα του κ. Καμμένου μπαίνει έτσι σε μια κυβέρνηση φτηνού εθνολαικισμού. Ντρέπομαι πραγματικά για την κατάντια μας. Οι ευθύνες του κ. Σαμαρά όμως για τον θρίαμβο του λαικισμού στη χώρα μας είναι τεράστιες. Αν δεν είχει εκείνος ξιφουλκήσει εναντίον της ΕΕ το 2010, η χώρα μας δεν θα βρισκόταν σήμερα εδώ. Αλλά αυτά θα έχουμε καιρό να τα πούμε και σε λίγες ημέρες και εβδομάδες. Σήμερα ας δώσουμε έμφαση στα καλά νέα.

Για το Ποτάμι το αποτέλεσμα είναι ένας θρίαμβος. 

Χωρίς χρήματα, χωρίς οργανωμένους μηχανισμούς, με κατά βάση νέους και άγνωστους υποψηφίους, με εθελοντές και υποψηφίους εντελώς άπειρους στα θέματα των εκλογών, καταφέραμε να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας στο 6%, παρά την απίστευτη πίεση και την πόλωση. Είμαστε σήμερα το μεγαλύτερο προοδευτικό κόμμα της χώρας και για αυτό  νομίζω οι χιλιάδες εθελοντές του Ποταμιού νιώθουμε πολύ περήφανοι.

Έχοντας αρθρογραφήσει γι αυτό ήδη από τον Μάιο του 2012 (στους Financial Times: 'Μόνο μια νέα πολιτική τάξη θα σώσει την Ελλάδα') και έχοντας στηρίξει κι εργαστεί σκληρά για το Ποτάμι από την ίδρυσή του νιώθω, ένα χρόνο αργότερα, πραγματικά δικαιωμένος και πολύ ευτυχισμένος που η πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη μας παρέσυρε όλους σε κάτι τόσο πετυχημένο και ελπιδοφόρο.

Προσωπικά είμαι επίσης πολύ περήφανος που ήμουν αρκετά ψηλά (έκτος) σε ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο στην Α' Αθήνας. Ευχαριστώ όλους τους ψηφοφόρους μου για την τιμή που μου έκαναν, ευχαριστώ τους εθελοντές του κεντρικού τομέα της Αθήνας για την αμέριστη βοήθειά τους και το χαμόγελό τους, ευχαριστώ τους συνυποψηφίους μου στην Α' Αθηνών για την ευγένειά τους και το συναδελφικό κλίμα που πάντα είχαμε μεταξύ μας αλλά και όλους του ψηφοφόρους του Ποταμιού που μας έβαλαν στη βουλή ως το μεγαλύτερό προοδευτικό κόμμα της Ελλάδας.

Το Ποτάμι φουσκώνει και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι ακόμα δυνατότερο.