ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ BREXIT

Συνέντευξη στο CNN Greece, 08/06/2017

«Η έμφαση των Eργατικών ήταν στην ισότητα. Οι ανακοινώσεις του Κόρμπιν άγγιξαν πολύ κόσμο. Άνοιξαν θέμα για τις ιδιωτικοποιήσεις, για παράδειγμα για τους σιδηροδρόμους που αφορά πάρα πολύ κόσμο γιατί πληρώνει ακριβά τα εισιτήρια. Οι εργατικοί έκαναν πολύ καλή καμπάνια. Εξέπληξαν τους συντηρητικούς»λέει στο CNN Greece o Παύλος Ελευθεριάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

  

Οι Συντηρητικοί από την άλλη, ενώ στήριξαν όλη την προεκλογική τους καμπάνια στο μότο της σταθερής και της ισχυρής ηγεσίας που μπορούν να παράσχουν, οπισθοχώρησαν όταν εισέπραξαν την έντονη δυσαρέσκεια μερίδας πολιτών μετά από την ανακοίνωση μέτρου για την φροντίδα των ηλικιωμένων.

«Κατέληξαν να λένε θα σου πάρουμε το σπίτι για να πληρώσουμε τα έξοδα του γηροκομείου. Επειδή τα έξοδα αυτά είναι τεράστια και δεν πληρώνονται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η Τερέζα Μέι είπε ότι θα είναι δίκαιο άμα λάβεις από τον δήμο -που είναι υπεύθυνος γιa αυτές τις κοινωνικές υπηρεσίες- ένα ποσό που ξεπερνά τις 100.000 θα επιβάλλεται επιπλέον φόρος στο σπίτι σου» μας λέει ο κύριος Ελευθεριάδης.