ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ

Έλαβα πολλά σχόλια που μου λένε, μα καλά πήγες στον Τράγκα; Έχω δύο πράγματα να τους απαντήσω.

Πρώτον, πήγα εκπροσωπώντας το Ποτάμι σε προεκλογική περίοδο, αφού είχαν ήδη συμφωνήσε να παρευρεθούν δύο Υπουργοί, της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, ένας βουλευτής του Σύριζα, και στελέχη της ΔημΑρ και του Κινήματος Δη.Σο. Σωστά το Ποτάμι ήθελε να εκπροσωπηθεί για να ακουστεί η φωνή μας. Δεύτερον, μίλησα στους ακροατές της εκπομπής για την διαφθορά στην τηλεόραση και την δημοσιογραφία, για τις παράνομες τηλεοπτικές άδειες, και απάντησα στα ίσα στις συκοφαντίες του Λαζόπουλου για το Ποτάμι, και εξήγησα ότι είναι σαχλαμάρες. Όποιος έχει την υπομονή μπορεί να δεί το βίντεο παρακάτω.

Αλλά επιμένω ότι ο κύριος λόγος είναι ότι ένα καινούργιο κόμμα που δεν έχει καθόλου λεφτά, όπως το Ποτάμι, που παλεύει με εντελώς άνισους όρους με τα παλαιά κόμματα και τα εκατομύριά τους, δεν μπορεί να διώχνει ευκαιρίες να μιλήσει στον κόσμο. Δεν νομίζω ότι είναι σοφό να μπουκοτάρεις εκπομπές σε προεκλογική περίοδο.

Η μόνη λύση φυσικά για την ελληνική τηλεόραση είναι η προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες και η παράλληλη σύνδεση της περιοδικής αδειοδότησης με τον διαρκή σεβασμό της δεοντολογίας στις ενημερωτικές εκπομπές αλλά και αλλού - όπως ακριβώς έχει πει από την πρωτή στιγμή το Ποτάμι.