ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Χθες ήταν μια χαρμόσυνη ημέρα και ένας προσωπικός θρίαμβος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. H προσήλωσή του στις αρχές του, η μεθοδικότητά του και η σοβαρή προετοιμασία έφεραν την νίκη. Είμαι περήφανος που συμμετείχα, έστω και λίγο στην νίκη της Νέας Δημοκρατίας και την αλλαγή σελίδας στη χώρα μας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους εκλέγονται στο Ευρωκοινοβούλιο. Η εκλογή σε μια εκλογική περιφέρεια στην επικράτεια είναι μια πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους τα κατάφεραν.

Αξίζουν όμως ιδιαίτερης μνείας και όλοι οι φίλοι - δεν θα τους ονομάσω για να μην αδικήσω κάποιον ή κάποια - που ταξίδεψαν σε πάρα πολλούς νομούς της χώρας για να κάνουν το καθήκον τους ως υποψήφιοι, απέναντι στο κόμμα και τους ψηφοφόρους τους, γνωρίζοντας ότι δεν θα εκλεγούν. Και εδώ χρειάζεται να ειπωθεί κάτι που ο κόσμος δεν το ξέρει. Οι περισσότεροι υποψήφιοι κάνουν προεκλογική εκστρατεία με την οικογένειά τους, τους φίλους τους και εθελοντές, με ελάχιστα μέσα και πολλά έξοδα, με αυταπάρνηση. Τα πολιτικά κόμματα, επειδή γενικά ανησυχούν να μην φανούν ότι υποστηρίζουν κάποιον υποψήφιο, δεν προσφέρουν καμμία παροχή. Ακόμα και το παράβολο υποψηφιότητας (150 ευρώ), το πληρώνουν οι υποψήφιοι. Μπράβο λοιπόν σε όλους τους υποψηφίους, όλων των κομμάτων, για τον δημοκρατικό τους αγώνα. Χωρίς εσάς, τους υποψηφίους, δεν θα υπήρχαν εκλογές.

Θέλω τέλος να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όσους βοήθησαν την εκστρατεία μου, φίλους και εθελοντές, και όσους μου γράψατε μηνύματα στήριξης αυτό το διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας. Τα διάβασα όλα, και απάντησα νομίζω σε όλα.

Σε όσους με στηρίξατε, ελπίζω να μην απογοήτευσα τις προσδοκίες σας. Προσπάθησα να εκφράσω έναν κεντρώο, μεταρρυθμιστικό χώρο, που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου αλλά και στην ελληνική κοινωνία. Ήθελα να βάλω μπροστά τις ιδέες μου και να τις δοκιμάσω στο εκλογικό σώμα. Το έκανα όσο πιο καλά μπορούσα με τα διαθέσιμα μέσα. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα που διαφαίνεται - αν και ο τελικός αριθμός σταυρών θα είναι γνωστός αύριο ή μεθαύριο. Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω να υποστηρίζω τις ίδέες αυτές και στο μέλλον, ως ενεργός πολίτης και ως σχολιαστής.

Αυτό που προέχει όμως τώρα είναι η σοβαρή οργάνωση και συμμετοχή στις εθνικές εκλογές. Τις επόμενες εβδομάδες θα παρακολουθήσω από κοντά την προεκλογική εκστρατεία και θα στηρίξω, όπως μπορώ τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας που θα φέρουν ανανέωση, φρέσκες ιδέες και αυτοδυναμία! Ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός. Μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα έχει όμως αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα.

Σας ευχαριστώ όλους!

01_Banner_44.png