ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ TRT WORLD, 14/08/2015

Ο Παύλος Ελευθεριάδης, πολιτικός υπεύθυνος τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Ποτάμι και καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έδωσε στις 14/08/2015 συνέντευξη στο στον αγγλόφωνο τηλεοπτικό σταθμό TRT World ζωντανά από το Λονδίνο.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου εξέφρασε την γνώμη ότι η νέα αυτή συμφωνία θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες και ίσως να είναι η τελευταία, γιατί αυτή τη φορά έχει την ευρύτατη συναίνεση της βουλής και των περισσότερων πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είπε επίσης ότι η συμφωνία είναι μια ταπεινωτικη στιγμή για τον κ. Τσίπρα αφού επί πέντε χρόνια ήταν αντίθετος σε οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία με την ΕΕ και διακήρυσσε ότι υπήρχε άλλος δρόμος χωρίς λιτότητα αλλά μέσα στο Ευρώ. Με την συμφωνία αυτή παραδέχεται ότι η πολιτική του ήταν όλη λάθος και άρα η θέση του είναι εξαιρετικά ευάλωτη. 

Στην ερώτηση για την στάση της Γερμανίας είπε ότι πιστεύει ότι η Γερμανία θα δει τελικά την ευρύτερη εικόνα της Ευρωζώνης και το γεγoνός ότι έχει υπάρξει ο μεγάλος ωφελημένος της νομισματικής ένωσης διότι χωρίς την σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία δεν θα είχε εκμεταλλευτεί στον ίδιο βαθμό την ενιαία αγορά. 

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη (στα αγγλικά) εδώ:

http://youtu.be/Of1a12AdgOc 

 Pavlos_TRT_World_2_15_08_2015.PNGPavlos_TRT_World_15_08_2015.PNG