Ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ

O Βηματοδότης του 'Βήματος' ασχολήθηκε στην στήλη του της 23/02/2016 με την υποψηφιότητά μου για το Ποτάμι.  Η ιστορικη εφημερίδα έγραψε τα εξής (τα οποία δεν σχολίάζω). 

Ο Παύλος και η Μαρίλη

Ο καθηγητής της Οξφόρδης και δικηγόρος σε εταιρεία του Λονδίνου Παύλος Ελευθεριάδης ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του «Νέου Κόμματος» που ανακοινώθηκε προτού ανακοινωθεί το Ποτάμι. Με το που έγινε το Ποτάμι, η λειτουργία του «Νέου Κόμματος» ανεστάλη γιατί θεωρήθηκε ότι καλύπτεται από το νέο κόμμα. 

to_vima.PNGΟ κ. Ελευθεριάδης δραστηριοποιήθηκε σε αυτό, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μου λένε ότι τον... φοβόταν από την αρχή, ακόμη κι όταν του ανέθετε να συντάξει θέσεις για το κυβερνητικό πρόγραμμα και τον εκλογικό νόμο, γιατί λέει ότι «είναι πολύ φιλόδοξος», λες και η φιλοδοξία είναι μικρόβιο...

 

nnn

Ετσι, τώρα ο Ελευθεριάδης κατεβαίνει κόντρα στον Θεοδωράκη. Μάλιστα, κάνει πρόταση και για τους δύο γραμματείς που θα εκλέξει το κόμμα στο συνέδριο. Για οργανωτικό προτείνει τον Τάσο Καρκαντζέλη, μηχανικό από το Δοξάτο Δράμας και αγρότη, ο οποίος για τη Σεβαστουπόλεως ανήκει στους «βλάχους». Ο Καρκαντζέλης βομβάρδιζε με οργανωτικές και πολιτικές προτάσεις τον Θεοδωράκη και τους τομείς πολιτικής από την πρώτη ώρα που πήγε στο Ποτάμι, αλλά όπως οι περισσότεροι έτρωγε πόρτα. Η Μαρίλη Μέξη, πολιτική επιστήμων με εξαιρετικές σπουδές, ζει αυτή την εποχή στη Γενεύη, όπου εργάζεται ως εμπειρογνώμων σε προγράμματα για τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Υποψήφια βουλευτής Αργολίδας απ' όπου κατάγεται, και πρώτη σε σταυρούς τον Ιανουάριο του 2015, ανήκει στην κατηγορία εκείνων που ο Θεοδωράκης ήθελε να κόψει το Σεπτέμβριο, κόντρα στην ψήφο των πολιτών. Τι θα καταφέρουν ένας κάτοικος Λονδίνου, ένας Δραμινός και μια κάτοικος Γενεύης σε ένα κίνημα που θέλουν να γίνει κόμμα; Θα σας γελάσω, πάντως εντύπωση θα κάνουν σίγουρα.