ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΝ Α ΑΘΗΝΑΣ

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα είμαι υποψήφιος με το Ποτάμι στην Α' Αθήνας.

Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να προσφέρω στην μεγάλη προσπάθεια του Ποταμιού για ανανέωση της πολιτικής μας ζωής. 

Ως έλληνας του εξωτερικού βλέπω  με λίγο διαφορετική ματιά την κρίση της χώρας μας. Η Ελλάδα είναι μια από τις παλιότερες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες στην Ευρώπη. Τα προβλήματά μας είναι παρόμοια με άλλων χωρών. Δεν είναι άλυτα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει. 

Potami_proeklogiki-periodos.jpgΈχω δει στη δουλειά μου ως δικηγόρος στο Λονδίνο πώς άλλα κράτη αντιμετωπίζουν π.χ. την ευνοιοκρατία ή τη διαπλοκή πολιτικής και οικονομικών συμφερόντων. Τα λύνουν με δημοκρατικούς θεσμούς, με κράτος δικαίου, με ανεξάρτητη δημόσια διοίκηση αλλά και διάθεση για ρήξεις με τα συμφέροντα.Όπως το κατάφεραν τα πετυχημένα ευρωπαικά κράτη, έτσι θα τα καταφέρουμε κι εμείς. Όχι απομιμούμενοι τις λύσεις τους, αλλά μαθαίνοντας από τις πετυχημένες λύσεις που εφαρμόστηκαν αλλού και προσαρμόζοντας τις λύσεις αυτές στα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας. 

Γι αυτό θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα: για να δώσω με το Ποτάμι τον αγώνα για καλύτερους θεσμούς, για προοδευτικές αλλαγές, για μια πιο δίκαιη Ελλάδα.