Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ iTUNES KAI TO Google Play Store

To βιβλίο μου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο iTunes και το Google Play Store. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν.

Είμαι υποψήφιος στην Α' Αθηνών με το Ποτάμι γιατί θέλω να πώ ότι οι παραδοσιακές δημοκρατικές αρχές του ελληνικού κράτους, η ελευθερία, η ισότητα και η αλληλεγγύη είναι ακόμα ολοζώντανες και ριζοσπαστικές αξίες που δεν έχουν ακόμα εκπλήρωθεί από το σημερινό Κράτος των Λίγων. Οι αξίες αυτές, πρωτοποριακές σήμερα όσο ήταν και το 1822 που πρωτοεμφανίστηκαν στον ελληνικό δημόσιο βίο, μπορούν να εμπνεύσουν ένα πραγματικό κίνημα δικαιοσύνης και ανανέωσης.

Γι αυτόν τον σκοπό συγκέντρωσα τα άρθρα μου των τελευταίων ετών με αυτό το αντικείμενο σε ένα μικρό βιβλίο 160 σελίδων με τίτλο ΔΗΜΟΚΡΑΤIKH ΙΣΟΤΗΤΑ. Το ανέβασα στο iTunes, και οποιοσδήποτε μπορεί να το προμηθευθεί δωρεάν για τις επόμενες δέκα ημέρες. 

 

 

Σε λίγες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει και στα βιβλιοπωλεία, αλλά προς το παρόν μπορεί ο καθένας να το κατεβάσει και να το διαβάσει δωρεάν, στο κινητό του ή στο tablet ή στον υπολογιστή του, καθόδον για την κάλπη. Η φιλοσοφία της νέας Ελλάδας είναι, για μένα η Δημοκρατική Ισότητα. Για να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα.

Στην παρουσίαση του βιβλίου το iTunes γράφει:

 "Στις σελίδες του βιβλίου ο Παύλος Ελευθεριάδης εξηγεί πώς το πελατειακό κράτος είναι το κεντρικό πρόβλημα της άνισότητας στην Ελλάδα. Αυτό είναι, κατά την γνώμη μου, το πιο σημαντικό ζήτημα στην Ελλάδα της κρίσης σήμερα. Δεν αρκεί όμως να διαπιστώσουμε το πρόβλημα. Πρέπει και να μπορούμε να διατυπώσουμε θετικές προτάσεις για την ανανέωση των ιδεωδών της ελληνικής δημοκρατίας αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για την πραγματικά δίκαιη μοιρασία των βαρών, των ωφελημάτων και των κινδύνων της κοινής μας ζωής. Την φιλοσοφία αυτή την ονομάζει  «δημοκρατική ισότητα». Το όνομα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αν και παραπέμπει στους φιλοσόφους της ισότητας που έχουν οδηγήσει την προσωπική του πορεία: Ρουσσώ, Καντ, Rawls, Dworkin. Πρόκεται απλά για την  φιλοσοφία της προοδευτικής Ευρώπης. Ο συγγραφείας στο βιβλίοι υποστηρίζει ότι η φιλοσοφία αυτή είναι η σημερινή εξέλιξη των παλιών ιδεωδών του πρώτου ελληνικού κράτους".