ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΝΟ ΣΤΑ ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΝΟ ΣΤΑ ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ

Από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δέχεται ανηλεή πόλεμο από τον επικοινωνιακό μηχανισμό του Σύριζα και τα σαπρόφυτα της δημοσιογραφίας, όχι για τις ιδέες του και τις προτάσεις ή πράξεις του, αλλά για δήθεν οικονομικά σκάνδαλα. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η οικογένειά του έχουν ελεγθχεί πολλαπλώς, χωρίς ποτέ να προκύψει ο,τιδήποτε επιλήψιμο.

ANAKOINOSI_SYRIZA.PNGΣήμερα το Γραφείο Τύπου του Σύριζα (1) χρησιμοποιεί ένα απόσπασμα από ένα άρθρο που έγραψα στο 2008 όταν ειχε πρωτοξεσπάσει το σκάνδαλο Siemens, για να ισχυριστεί ότι δήθεν εγώ κατηγόρησα ποτέ τον Κυριάκο για εμπλοκλή του. Η δήλωση του Σύριζα είναι εντελώς παραπλανητική και απόλυτα εσφαλμένη.

Στο άρθρο μου εστιάζω όχι στο πρόβλημα της ποινικής ενοχής πολιτικών, αφού ποτέ δεν αναφέρομαι σε πράγματα, που πρέπει να αποφασίζει η δικαιοσύνη, αλλά στο διαφορετικό πρόβλημα της αξιοπιστίας των θεσμών μας. Η κριτική μου στο άρθρο εκεί γίνεται προς την κυβέρνηση, όχι προς κάποιον πολιτικό και εστιάζεται στην έλλειψη δημόσιας και ταχείας διερέυνησης όλων των υποτιθέμενων σκανδάλων από αξιόπιστους θεσμούς.

Η προπαγάνδα του Σύριζα θα ήταν αστεία αν δεν συνδεόταν με την καθίζηση της αξιοπιστίας των θεσμών στη χώρα μας τα χρόνια του Σύριζα. Η υπόθεση Πετσίτη, Θάνου και η πτώση της χώρας μας στην λίστα της κατάταξης της Διεθνούς Διαφάνειας είναι δικά του έργα. Θα συνιστούσα τον Σύριζα να διαβάσει προσεκτικά το άρθρο μου. Ίσως έτσι ανακαλύψει πώς οι σοβαρές χώρες μάχονται την διαφθορά.

Ο Σύριζα επίσης παραξενεύεται που το άρθρο μου είναι ακόμα στην ιστοσελίδα μου. Δυστυχώς, ο Σύριζα χρειάζεται και υπενθύμιση του τι σημαίνει εντιμότητα στη δημόσια ζωή.

Δεν πρόκειται να κατεβάσω καμμία από τις σελίδες της ιστοσελίδας μου ή τα άρθρα μου. Σε εμάς φαίνεται προφανές, αλλά στο κόμμα της ανήθικης δημαγωγίας, φαίνεται ανήκουστο. Ο ελληνικός λαός αξίζει όμως καλύτερους ηγέτες και ανθρώπους.

--------

(1) Το παραπλανητικό δημοσίευμα της ΕΡΤ είναι εδώ.